Go to content

Main menu:

Vintage

Menu Restaurant > Slow Food - Vintage - Heritage - Authentiek

Vintage

Vintage is de benaming die staat voor een hernieuwde interesse voor zaken die typerend zijn voor een bepaalde  tijdgeest.

Onverwisselbaar

                                                    
Deze trend geeft nieuwe impulsen aan zo'n beetje alle bestaande kleding voedsel- en dranken trends.


Heritage


Een tijdreis terug in de toekomst, al het nieuwe ziet er ergens oud uit.

De gastronomische tijdreis begon met de uit de vergetelheid gerukte pre - industriële groentes die ooit in de Hollandse poldernivellering massaal het loodje legden tegen gemakkelijker teelbare varianten met grotere
opbrengsten, minder smaak en hardnekkig Vergeten genoemd, en inmiddels allang weer herinnerd.

Het is het verlangen naar retro - eten, drinken en beleven.

Weerspiegeld in wijnen van vergeten druivenrassen die vooral in Italië nog voorkomen:
Sagrantino, Aglianico, Refosco, Teroldego, Lacrima di Morra d' Alba, Uva di Troia, Primitivo, Negro Amaro,            Nero d'Avalo en dit zijn nog maar 9 van de 377 druivenvarieteiten in Italië.

Italië heeft de meeste druivenvarieteiten  van alle landen in de wereld.

En natuurlijk Schotse Single Malt, Single Cask en Vintage Whiskies en de vele nieuwe micro brouwerijen en distilleerderijen die overal in de wereld worden begonnen
.


Authentiek


Authentiek is het origineel en niet te imiteren: produkten die het resultaat zijn van de combinatie van een bepaald terroir, de optelsom van natuurlijke factoren, en traditionele voor het gebied typische rassen, wijze van produceren, klimaat en andere soms heel plaatselijke factoren.

Produkten met een duidelijke oorsprong en geschiedenis en ook als zodanig herkenbaar.


De aardappelen komen van de familie Lap, van "Buute Weste"

Back to content | Back to main menu