Ga naar de inhoud

Argyll

SCOTCH SINGLE MALT WHISKIES > A
ARGYLL (1828    also see SPRINGBANK

Inverraray, Argyll. Eigenaar van het merk: Beinn Bhuidhe Holdings Limited.
Het idee om een eigen whiskymerk uit te brengen kwam bij de Duke of Argyll op toen in 1970 Philippe Baron de Rothschild, eigenaar van onder andere Chateau Mouton Rothschild op bezoek was op Inveraray Castle van Clan Campbell.

Evenals Baron de Rotschild wilde hij zijn naam gebruiken om een exclusief produkt uit te brengen met gebruik van zijn naams bekendheid.

De Duke of Argyll benaderde Springbank om hem single malt whisky te leveren, en de eerste afnemer werd het cruiseschip Queen Elisabeth 2 gevolgd door landen in zuid - oost Aziƫ.

Op een bepaald moment was Argyll single malt whisky goed voor 70 % van de afname van de produktie van Springbank. De Duke deed een bod op Springbank, maar dat werd afgewezen en Beinn Bhuidhe Holdings moest naar een andere leverancier omzien.

De Duke of Argyll was ook betrokken bij House of Campbell, nu het eigendom van Pernod Ricard, waar hij mede directeur is.

Beinn Bhuidhe Holdings is voor de inhoud van de flessen Argyll overgegaan op Aberlour.

Argyll is the area of Scotland where whisky was first made. It is 1300 years since the monks who were seeking an elixer that would give eternal life brought the secret of whisky making to Argyll. So it is approciate that this whisky should bear the signature of the Duke of Argyll who chose the brand, because of its mellow strenght for his own use - a great Scotch whisky of noble lineageTerug naar de inhoud