Go to content

Main menu:

Kyndal International Ltd.

Whisky Concerns


Kyndal International Ltd.

In 2001 verstrekt Principal - Finance, onder leiding van Robin Saunders, en het eigendom van de Duitse West L B bank, een lening van E 188 miljoen, is 6 263 miljoen aan Kyndal International Ltd.
Tegelijkertijd wordt voor 40 % deelgenomen in Kyndal International, Robin Saunders en haar collega's nemen zelf voor een 4e deel in het aandeel van de West L B bank aandeel, in de vorm van aandelen voorkeursrechten.
De Amerikaanse bezitter van de groep was J B B Greater Europe, vroeger Jim Beam.
De naam van de onderneming wordt Whyte & Mackay, de oude naam van de onderneming van vóór de overname ooit door Jim Beam.
Het krediet heeft een looptijd tot 2013.
Aanvankelijk was het de bedoeling de lening af te lossen door aandelen uit te geven, maar vanwege de hoge kosten van deze uitgifte is daarvan afgezien.
In Augustus 2003 wordt in samenwerking met Bain & Co, management - begeleiders, een reorganisatie bekend gemaakt waarbij 200 van de 700 medewerkers worden ontslagen, en één van de twee bottelfabrieken wordt gesloten.
In 2003 verlaten vijf leden van het managements team het bedrijf.
Het is de bedoeling dat Whyte & Mackay zich meer gaat toeleggen op de verkoop van eigen merken, met als belangrijkste Whyte & Mackay, en de malt whisky Isle of Jura.
Tot nu toe was een heel belangrijk onderdeel van de verkopen de levering van whisky aan supermarkten.
De omzet in 2002, tot aan September was € 157 miljoen, met een winst van € 20,6 miljoen. Whyte & Mackay staat op plaats negen op de wereldranglijst van whiskyverkopen. Juli 2003.
West L B bank is deelgenoot in de televisie toestellen verhuurder Bos - Clever, nu in de problemen, de bioskoop keten Odeon, de water leverancier Mid Kent, de Pub keten Pubmasters en de warenhuisketen Bhs.
Alles via zijn onderdeel Principal Finance.
Back to content | Back to main menu