WhiskybarPlaza.nl


Go to content

Main menu:


Nagerechten

Menu Restaurant

Nagerechten


Wentelteefjes


In Duitsland Armer Ritter, in BelgiŽ Verloren- of Gewonnen Brood, in Frankrijk Pain Perdu genoemd, terwijl dit gerecht in het Verenigd Koninkrijk Poor Knights of Windsor wordt genoemd en in Zwitserland Fotselschnitten.


3 sneetjes brood geweekt in een mengsel van geklopte eieren en melk, gebakken in hete boter en geserveerd met kaneel en suiker.

Toen Catharina di Medici in 1533 in Frankrijk met Henri II trouwde, nam zij haar Italiaanse kok Buintalenti mee, die het Franse hof voor het eerst consumptie ijs liet proeven.

IJs met likeur en slagroom

IJs In het potje, met warme vruchten en slagroom

IJs met advokaat, warme chocoladesaus en slagroom


Dame Blanche

Francois A. Boildieu ( 1755 - 1834 ) was een Frans operacomponist van o.a. La Dame Blanche.

Auguste Escoiffier ( 1847 - 1935 ) ťťn van de meest beroemde Franse koks, noemde dit gerecht naar deze opera.


IJs met warme chocoladesaus en slagroom.


Gember met geslagen room en een glaasje warme gemberwijn


Back to content | Back to main menu