Go to content

Main menu:

Nagerechten

Menu Restaurant

Nagerechten


Wentelteefjes


In Duitsland Armer Ritter, in België Verloren- of Gewonnen Brood, in Frankrijk Pain Perdu genoemd, terwijl dit gerecht in het Verenigd Koninkrijk Poor Knights of Windsor wordt genoemd en in Zwitserland Fotselschnitten.


3 sneetjes brood geweekt in een mengsel van geklopte eieren en melk, gebakken in hete boter en geserveerd met kaneel en suiker.
                                                                                                                                           
Toen Catharina di Medici in 1533 in Frankrijk met Henri II trouwde, nam zij haar Italiaanse kok Buintalenti mee, die het Franse hof voor het eerst consumptie ijs liet proeven.


IJs met likeur en slagroom
                                            

IJs In het potje, met warme vruchten en slagroom


IJs met advokaat, warme chocoladesaus en slagroom



Dame Blanche


Francois A. Boildieu ( 1755 - 1834 ) was een Frans operacomponist van o.a. La Dame Blanche.

Auguste Escoiffier ( 1847 - 1935 ) één van de meest beroemde Franse koks, noemde dit gerecht naar deze opera.


IJs met warme chocoladesaus en slagroom.
   

Back to content | Back to main menu