Ga naar de inhoud

NAGERECHTEN

MENU RESTAURANT
to Finish

wentelteefjes

3 sneetjes brood geweekt in een mengsel van geklopte eieren en melk, gebakken in hete boter en geserveerd met kaneel en suiker.

in Duitsland armer ritter, in België verloren- of gewonnen brood, in Frankrijk pain perdu genoemd, terwijl dit gerecht in het Verenigd Koninkrijk poor knights of windsor wordt genoemd en in Zwitserland fotselschnitten.
14,50  

                                                                                                                                    
toen Catharina di Medici in 1533 in Frankrijk met Henri II trouwde, nam zij haar Italiaanse kok Buintalenti mee, die het Franse hof voor het eerst consumptie ijs liet proeven.


IJs met likeur en slagroom

14,50
                                          

IJs in het potje, met warme vruchten en slagroom

14,50


IJs met advokaat, warme chocoladesaus en slagroom

14,50

Francois A. Boildieu ( 1755 - 1834 ) was een Frans operacomponist van o.a. La Dame Blanche. Auguste Escoiffier ( 1847 - 1935 ) één van de meest beroemde Franse koks, noemde dit gerecht naar deze opera.

dame Blanche IJs met warme chocoladesaus en slagroom.  
14,50








Terug naar de inhoud