SOEPEN
MENU RESTAURANT
soup
soep is uitgevonden door de Fransman Palissy in 1557.
hij noemde dit vloeibare gerecht echter niet soep maar restaurant.
de soep werd ook gezien als een medicijn: men kon in een etablissement wat bijkomen (restaureren), in 1765 werd in Parijs een taveerne geopend met de naam restaurant, waar soep de specialiteit was.
men noemde zo'n etablissement wel een maison de santé.
groentesoep
rijk gevuld
oxtail clair
gedurende de Franse revolutie in 1793 waren velen gedoemd tot armoede.
iemand kwam op het idee om een staart te vragen van een geslacht rund aan één de leerlooiers die de huid met staart kochten van de slagers in de slachthuizen en na het schoonmaken van de huid de staart weggooiden.
zo werd de ossenstaartsoep geboren, het nieuws ging als een lopend vuur door het hongerige Parijs en de leerlooiers gingen de staarten verkopen.
lamssoep van TeXels lam
11,50
ossenstaartsoep
heldere, krachtige bouillon met Madeira.
gedurende de Franse revolutie in 1793 waren velen gedoemd tot armoede.
iemand kwam op het idee om een staart te vragen van een geslacht rund aan één de leerlooiers die de huid met staart kochten van de slagers in de slachthuizen en na het schoonmaken van de huid de staart weggooiden.
zo werd de ossenstaartsoep geboren, het nieuws ging als een lopend vuur door het hongerige Parijs en de leerlooiers gingen de staarten verkopen.
11,50
in 1810 liet de Russische ambassadeur te Parijs z'n gasten zien hoe in Rusland een diner werd geserveerd: in gangen.
steeds krijgt iedereen tegelijk hetzelfde gerecht voorgezet, à la russe werd dat voortaan genoemd, werd de nieuwe hype en manier van doen tot nu toe.
het verving de service à la francaise, waarbij alles tegelijk op tafel werd gezet, deze wijze van serveren was vooral bedoeld om te imponeren en zo de welstand van de gastheer te tonen.
in 1810 liet de Russische ambassadeur te Parijs z'n gasten zien hoe in Rusland een diner werd geserveerd: in gangen.
steeds krijgt iedereen tegelijk hetzelfde gerecht voorgezet, à la russe werd dat voortaan genoemd, werd de nieuwe hype en manier van doen tot nu toe.
het verving de service à la francaise, waarbij alles tegelijk op tafel werd gezet, deze wijze van serveren was vooral bedoeld om te imponeren en zo de welstand van de gastheer te tonen.
lamssoep van TeXels lam
met een rijk garnituur van vlees, groenten en kruiden.
11,50