Ga naar de inhoud

Texels Gedistilleerd

DE LEPELAAR
DISTILLEERDERIJ  DE  LEPELAAR,
Rommelpot 11, Landgoed De Bonte Belevenis, TeXel, Den Hoorn

Brewers Joscha Schoots en John

Op Landgoed De Bonte Belevenis zijn naast een zeepmakerij, papierschepperij, bakkerij, kaarsenmakerij, theeschenkerij, ook een boetiek bierbrouwerij en boetiek distilleerderij gevestigd
.

Ook worden er workshops gegeven, is er een winkel, lopen er boerderijdieren rond is er een picknickweide, midgedgolf en speelweide en een prachtig uitzicht over het Hoornder land

In distilleerderij De Lepelaar stookt men de eigen Graanjenever uit roggemout, gerstemout en tarwemout.

Tijdens de tweede – en laatste stook worden de jeneverbessen in de ketel gehangen, de jeneverdamp wordt door de bessen opgenomen en doorgegeven en neemt zo de geur en
smaak mee in het eindprodukt.

De graanjenever wordt op heel kleine schaal geproduceerd, druppel voor druppel en is heel
beperkt verkrijgbaar

TeXelse  JENEVER  35 %
TeXelse graanjenever uit tarwe-, rogge en gerstemout
Op ambachtelijke wijze gestookt
Echt TeXels Produkt
Distilleerderij “de Lepelaar”, Rommelpot 11, TeXel, Den Hoorn
4 cl 6,00

TeXelse  OUDE  GRAAN  JENEVER 38,5 %
Deze graan jenever type “oude” wordt geproduceert uit natuurlijke
ingredienten en gerijpt op eikenhout
Ingredienten: 100 % huisgestookte graanjenever en moutwijn,
kruiden en specerijen
4 cl 6,00
                                                                                                         
WADLOPER  28 %
Deze TeXelse Kruidenbitter bevat 20 soorten specerijen en kruiden.
Ontwikkeld, gerijpt, gebotteld op TeXel
Distilleerderij “de Lepelaar”, Rommelpot 11, TeXel, Den Hoorn                         
4 cl 6,00                                                       

The History of an Idea
Waarom Whisky
Door Joscha Schoots

Weergaloze Wadden Whisky

Mijn passie voor Whisky begon eigenlijk door een bezoek aan Whiskybar het Kompas tijdens een vakantie op Texel, lang geleden. Een klein restaurant, boordevol prachtige Schotse Single Malts en een ontzettend enthousiaste en gastvrije Willem en Els. Vele jaren na die vakantie, eenmaal woonachtig op Texel en met een eigen distilleerderij was de keus om Whisky te gaan maken een logische.  
                                                      
TeXelse GRAIN - &  TeXelse SINGLE  MALT WHISKY

The Wadden  whisky is produced by De Lepelaar Distillery on the isle of Texel. We started our unique whiskies in 2014, using local organic ingredients, in addition to a single grain, we produce a single malt, a peated- and a handsmoked – malt over seaweed. To further enhance their flavours, our whiskies are matured in oak casks; new French, Oloroso sherry, PX, Rum and Texel red wine.

Texel whisky
Texel whiskey is also made at De Lepelaar. Making a nice whisky is not a short-term project. It takes a lot of time, energy and love.

Raw materials
It all started with three recipes for the Texel whisky: one based on barley malt, another based on peat smoked malt and a recipe with different (organic) cereals.

Most grain comes from Texel, such as from Zorgboederij Novalishoeve. In addition, a grain is specially cultivated for the Texel Whisky, Triticale, which is a cross between rye and wheat.

For a number of years now, the Lepelaar has been working on a special, self-smoked variant of the Texel whisky. Seaweed is harvested from the Wadden Sea in a sustainable manner. This is used to smoke the grain above. The smoke passes through the malt and gives off an extra taste and smell. The first trials have been successful, the first brews have now been made with it and the first distillates are aged in oak barrels

Non – chill filtered, non coloured.

(1)
TeXelse Whisky
Single Grain
43,5 %
Barley,  Rye, Wheat, Oats, Spelt.
12/03/13-29/09/17,
Oloroso sherry
Output 250 ltrs                                           
2  cl 12,50

(2)                                                                                     
TeXelse Whisky
Single Malt
43,5 %
Barley
01/06/13-09/10/17
Oloroso sherry
Outout 250 ltrs
2 cl 12,50                                    
                                         
(3)
TeXelse Whisky
Single Smoked Malt
45,5 %
Barley
29/03/13- 01/11/17
Oloroso sherry
Output 250 ltrs
2 cl 12,50

(4)
TeXelse Whisky
Single Smoked Malt
Seaweed
45 %
Barley,
28/03/14 – 15/12/17,
French new,
Ouput 112 ltrs
2 cl 15,00

(5)
TeXelse Whisky
Single Smoked Malt
Seaweed
42 %
Barley
gerstemout (Bio)
gerookt boven zeewier
Distilled 3 x,
13/10/14 – 17/04/18
Oloroso sherry
Non Chill Filtered,
No Colouring,
Output 125 ltrs
2 cl 15,00

(6)
TeXelse Whisky
Single Malt
Barley
41,5 %
3/11/14 – 19/2/19,
New French
Output 112 ltrs
2 cl 12,50

(7)
TeXelse Whisky
Single Malt  
Barley
42 %
14/3/16 – 6/12/19  
Peated New French
Output 112 ltrs
2 cl 12,50

(8)
TeXelse Whisky
Single Malt
Barley
43,5 %
1/6/13 – 9/10/17
Oloroso sherry
Output 250 ltrs
2 cl 12,50

(9)
TeXelse  Whisky
Single Malt
Barley
42 %
6/3/17 – 16/6/20
Bourbon / Laphroaig
Output 150 Ltrs
2 cl 15,00

(10)
TeXelse Distileerderij
De Lepelaar
Isle of TeXel
Single Grain Whisky
Wheat, Oats
42 %
Brew Date: 29-5-17
Brewer: John
Cask Oloroso Sherry
Oitput 250 Ltrs
Distiller: Joscha
Bottled: 20-7-20
2 cl 12,50

(11)
TeXelse Distilleerderij
De Lepelaar
Isle of TeXel
Single Malt Whisky
Barley
42 %
Brew Date: 22-5/17
Brewer: John
Cask: Bourbon / Laphroaig
Output: 150 Ltrs
Distiller: Joscha
Bottled: 23-8-20
2 cl 15,00

(12)
TeXelse Distilleerderij
De Lepelaar
Isle of TeXel
Single Smoked Malt Whisky
Barley
Seaweed
42%
Aged 3 years
Brew date 25-1-17
Brewer: John
Distiller: Joscha
Cask Oloroso sherry
250 Ltrs
Bottled 18-11-20
2 cl 15,00

(13)
TeXelse Distilleerderij
De Lepelaar
Isle of TeXel
42 %
Barley / Wheat
Single Grain Whisky
Aged 3 years
Brew date 25-9-17
Brewer: John
Distiller: Joscha
Cask Oloroso sherry
250 Ltrs
Bottled: 10-10-20
2 cl 12,50

(14)
TeXelse Distilleerderij
De Lepelaar
Isle of TeXel
41%
Barley
Single Malt Whisky
Aged: 5 Years
Brew date:06-11-15
Brewer; John
Distiller: Joscha
Cask Oloroso sherry
Output: 250 Ltrs
Bottled: 05-01-21
2 cl 15,00

(15)
TeXelse Distilleerderij
De Lepelaar
Isle of TeXel
41,5 %
Barley, Rye, Wheat, Spelt
Single Grain Whisky
Aged: 5 ¾ years
Brew date: 16-02-15
Brewer: John
Distiller: Joscha
Cask: Oloroso sherry
Output: 250 Ltrs
Bottled: 06-01-21
2 cl 15,00

(16)
TeXelse Distilleerderij
De Lepelaar
Isle of TeXel
42 %
Barley
Single Malt Whisky
Aged: 4 ¾ years
Brew date: 21-03-16
Brewer; John
Distiller: Joscha
Cask: TeXel Red Wine
Ouput: 250 Ltrs
Bottled: 07-01-21
2 cl 15,00

(17)
TeXelse Distilleerderij
De Lepelaar
Isle of TeXel
41,5 %
Barly/Rye/Wheat
Single Grain Whisky
Aged 3 Years
Brew date: 1-12-17
Brewer John
Distiller: Joscha
Cask: Auchentoshan
Output: 225 Ltrs
Bottled:10-02-21
2 cl  12,50

(18)
TeXelse Distilleerderij
De Lepelaar
Isle of TeXel
45 %
Barley/Wheat/Oats
Single Grain Whisky
Aged 3 Years
Brew date: 16-10-17
Brewer: John
Distiller: Joscha
Cask: TeXel Red Wine U.S. Oak
Ouput: 225 Ltrs
Bottled: 11-02-21
2 cl 12,50

(19)
TeXelse Distilleerderij
De Lepelaar
Isle of TeXel
43 %
Barley/Rye/Wheat/Oats
Single Grain Whisky
Aged 3 Years
Brew date: 21-04 -21
Brewer: John
Distiller: Joscha
Cask: Bowmore French Red Wine
Output: 225 Ltrs
Bottled: 09-02-21
2 cl 12,50

(20)
TeXelse Distilleerderij
De Lepelaar
Isle of TeXel
50 %
SPECIAL  EDITION
50
BIRTHDAY MASTER  DISTILLER
JOSCHA SCHOOTS
24/04/1971
Barley
Single Grain Whisky
Aged 3 years
Brew date: 12-03-12
Brewer: John
Distiller: Joscha
Cask: Oloroso Sherry
Output; 125 Ltrs = 250 Bottles
Bottled:24-4-21
2 cl 20,00

(21)
TeXelse Distilleerderij
De Lepelaar
Isle of TeXel
46 %
Barley/Wheat/Oats
Aged 3 ½ Years
Brew date: 26-10-17
Brewer: John
Distiller: Joscha
Cask: TeX Red Wine / PX Finish
Output: 225 Ltrs
Bottled: 03-07-21
2 cl 15,00

Terug naar de inhoud