Ga naar de inhoud

BIER / WIJNEN / WHISKIES

BRAND URTYP FRIS PILSENER
BIER -   ITALIAANSE WIJNEN  -

BRAND  BIERBROUWERIJ, Sinds 1340, gebrouwen in Wylre, Limburg.

Gebaseerd op het Tjechische Urtype pilsener.

URTYP ’52  Premium pilsener is een lichtblond ondergistend bier met fijn wit schuim en een stamwortpercentage van 12 – 13 %.

URTYP ‘52 Premium Pilsener is geintroduceerd op 1 Mei 1952 door Guus Brand en was het eerste speciaal bier gebrouwen in de oudste bierbrouwerij van Nederland in Wylre, Limburg en is wellicht het beste, lekkerste en ook kostbaarste pils van Nederland..

URTYP ’52  krachtige hopsensatie, bereidt met Saazerhop uit Tsjechie begint de smaak in het midden van de tong, dan volgt een heel frisse vlinderlichte smaak in de gehele mond.

URTYP ’52 Dit bier komt het dichtst bij het oorspronkelijke pilsrecept uit 1842.

URTYP‘ 52 Water, gerstemout, hop, hopextract

URTYP ‘52  Premium Pilsener 5,5 % glas 0.2 l  = 5,00
                                                                       
De brouwerij in Wijlre gaat verder als duurzame Brand Craft brouwerij met proeflokaal, vanaf 2023 wordt Brand UP '52  CO2 neutraal gebrouwen.

Brand keert dus terug op de Brouwerijstraat in Wijlre naar haar vroegste begin als kleinschalige brouwerij van ambachtelijke bieren.

Op TeXel alleen hier van de tap verkrijgbaar aan de bar en voor het begin van uw diner als aperitief aan tafel.



As one of TeXel's Smallest Restaurants with only Six set Tables for Dinner, and only one Shift an Evening, Prebooking a Table is possible with using a 2 Course Dinner per person with a Starter per person and a Main Course per person


It takes Time to Prepare it, take Time to Savor it,  Drink Less and  Drink only the Best:  choose and enjoy a Bottle of our outstanding Italian- Raw-, Slow-, Organic-, Bio dynamique - Bio Vegan - & Demeter Wines as the Accompaniment to your Dinner


WIJNKAART

Jaartallen onder voorbehoud / Dates subject to Change

BRUISENDE  ITALIAANSE  WITTE  WIJNEN:

‘Íl Vino dei Poeti’  

CUVEE  N 1  METODO  CLASSICO

The grapes for Fattoria La Vialla’s "Metodo Classico" wines (the Italian Méthode Traditionnelle) come from the Oltrepò Pavese area, where we grow Pinot Nero the undisputed king of that land, excellent home of sparkling wines and bubbly. The Méthode Traditionnelle is the most important and arduous method for making sparkling wine, but it gives exceptional results. It is characterised by extremely slow refermentation in the bottle and lengthy maturing of the wine in contact with the yeasts. It’s the method used to make the world’s most famous champagnes. La Vialla’s “Metodo Classico” wines are guaranteed organic, they are Extra Brut with very fine perlage, = Millesimati and have to accompany aperitifs or even an entire menu.

Van de Metodi Classici van La Vialla is de N 1 de enige waarvoor een deel van de druiven van 100 % Pinot Nero op hout fermenteert en rijpt, en hout laat zelfs als het delicaat wordt gebruikt sporen achter. Het bouquet wordt gevarieerder en het hout accentueert de zachtheid en de body.

De eerste gisting vond langzaam plaats op een lage temperatuur om verlies van aroma’s te voorkomen en 25 % van de druiven fermenteerde in tonneaux van 500 liter terwijl de rijping op de eigen gisten gedurende 4 jaar plaats vond in de heel oude kelders van landgoed Pegazzera.


2017 Cuvee N 1 Metodo Classico Millisimato Extra Brut D.O.C.G.
+ 7 years
100 % Pinot Nero
Blanc de Noirs
Vino Biologico Organico / Bio Vegan
Aged for Minimum 49 Months in the Bottle resting on its Lees
135,00

STILLE  WITTE  WIJNEN:

Toscane

PIEVINA  DI  SPEDALE

De witte wijn  van “Pievina di Spedale” is de bekroning van een droom en van meer dan 14 jaar werk, de droom om een stuk land te herstellen dat voor het wild ondoordringbaar is en er een bergwijngaard van te maken.

Het is de uitdrukking van een speciale plek, van een bijzonder terroir van de bodem tot het microklimaat, een geliefde plek, voor wandelingen, van wilde
geuren, van een strelende zon, van een zomerbries.Twee van de witte druivensoorten van Spedale, Sauvignon Blanc en Chardonnay worden geflankeerd
door de Viognier en een kleine toevoeging van “roze” druiven, de aromatische Traminer recent aangeplant door de Viallini op een klein perceel verder stroomafwaarts. Ze worden gescheiden gevinifieerd en voltooien de gisting in vaten waarin ze 4 ã 5 maanden rusten.

Vervolgens worden de wijnen samengevoegd en verfijnd gedurende 10 maanden in eikenhouten vaten van 10 hectoliter, lang genoeg om het elegante karakter niet te verstoren.

2020 Pievina di Spedale Bianco di Toscane I.G.T.
+ 10 years
Indicazione Geografica Tipica
Gemaakt van Chardonnay, Sauvignon Blanc, Vionier, Traminer
Vino Biologico Organico / Bio Vegan / Demeter

Strogeel van kleur oplichtend, neigend naar goud bij rijping. Tropische vruchten zoals mango, ananas, citrusvruchten, peer, abrikoos, en een bloemige
intensiteit van jasmijn en seringen. Zacht en strelend ook hartig, levendig, fris, abrikoos.
85,00

Marche – Marken

De naam Marche vindt zijn oorsprong in de Karolingische tijd, toen de gevaarlijke grensgebieden “Marken” werden genoemd.

Het rijk van de Karolingers reikte tot deze streken, en de Marken van Ancona, Fano en Comerino vormden de grens aan de Adriatische zijde van de Apenijnen, vandaar dat de tegenwoordige regio een naam draagt die eigenlijk een meervoudsvorm is.

De bekendste wijn van dit gebied is de witte wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi, en twee rode wijnen de Rosso Conero,  en de Rosso Piceno die Marche voortbrengt worden voor het grootste deel lokaal opgedronken. Rosso Piceno wordt geproduceerd in het gehele oostelijk deel van Marche, de basis is Sangiovese met toevoeging van Montepulciano.

Terwijl langs de kust van Marche de bergen via heuvels heuvels langzaam aan afdalen naar zee, rijst er een gebergte op dat de beschutting vormt waarin de haven van Ascona is ontstaan: de Monte Conero, hier komt de gelijknamige wijn vandaan die tot de grote wijnen van Italie wordt gerekend.

De Rosso Conero wordt gemaakt van de Montepulciano druif aangevuld met wat Sangiovese en is een een met veel concentratie en een ruggengraat
van zuren en tannines die maakt dat deze wijn jarenlang kan rijpen.

2022 Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico D.O.C.
+ 2 years
100 % Verdicchio
Vino Biologico Organico / Bio Vegan

Strogeel van kleur met lichte goudkleurige schitteringen. In geur en smaak een mand vol met tropisch fruit, vooral ananas, noten, saffraan.
67,50

L' Italiana Authentico

More then 500 Authentic Grape Varieties

The Soil in the Vineyards in the Country of Origin Italy, a miracle made of Earth, Nature, Sun, Rain and sophisticated human Labour, loaded with Culture, tells a whole Story of Production to a long Heritage, it looks like an Antidote to Globalization.

As one of TeXel's Smallest Restaurants with only Six set Tables for Dinner, and only one Shift an Evening, Booking a Table is possible with using a 2 Course Dinner per person: a Starter per person and a Main Course per person.

Er geen ander wijnland in de wereld met zoveel variatie, bovendien in staat om wijnen te produceren van absolute wereldklasse. Italië is een uniek wijnland.

And choose and enjoy a Bottle of our outstanding Italian- a.o. Raw-, Slow-,Organic-, Bio dynamique - Bio Vegan - & Demeter Wines

Verona

Gelegen in het noordoosten van Italië en grenst aan Oostenrijk, Friuli – Venezia Giulia, de golf van Venetië, Emilia – Romagna, Lombardia en Trentino,
Zuid – Tirol. Veneto is de hoofdstad en de regio strekt zich uit van de Karnische Alpen in het noorden tot de de rivier de Po in het zuiden..

2018  Rosso Veronese I.G.T.
+ 10 years
Corvina, Corvinone, Rondinella
SUPER VENETO
Palazzo Maffei
85,00

Veneto

Valpolicella Land of Great Wines and extreme Beauty

It seems that the name Valpolicella derives precisely from that variegated geological composition that, in addition to diversifying an en viable landscape, made up of hilly slopes and also made unique by its fortunate proximity to Lake Garda, also determines the quality of the grapes to make them the protagonists of a solid gastronomic tradition.

A magical and spectacular place for the eye, enhanced by wines of the highest level and very different from each other: ready-to-drink wines such as Valpolicella Classico or Superiore, or authentic masterpieces of oenology such as Amarone, Recioto and Valpolicella Ripasso. Wines that, thanks to the combination of the acidity of the grapes and the drying technique, are also well suited to haute cuisine formulas. Capable of great aromatic concentration, they are ideal as meditation wines or treasure chests for unforgettable occasions

2019 Valpolicella Casa Bottega Ripasso Superiore D.O.C.
Molinara, Corvinone, Negrara, Rondinella
Imbottigliato Da Godega Di Sant ‘Urbano
Nello Stabilimento Di Marano Di Valpolicella
110,00

Pasqua  Vigneti e Cantine Spa, Verona.

Pasqua Vigneti e Cantine was born of the Family’s love for Valpolicella. In its almost centennial existence, the company is now the private producer of wines in Northern Italy. Famiglia Pasqua is located in Verona and produces  unique Italian wines. Tradition, innovation, quality and passion are the values handed down from generation to generation by the Pasqua family.

Three generations of people sand the production of unique wines from Veneto, beginning in 1925, the first generation of the Pasqua brothers came to Verona and established a new business devoted to the trade of wines from their homeland, Apulia. Along with wine trade, they decided to start a winery. Within a few years, with the acquisition of new vineyards in the Verona area, the company progressively gained importance and visibility. business, an opening to  an orientation toward quality.

2021 Valpolicella Ripasso Superiore Villa Borghetti D.O.C.
Molinara, Corvinone, Negrara, Rondinella
Bottled by Pasqua Vigneti e Cantina Verona
85,00

2021 Valpolicella Ripasso Superiore D.O.C.
Corvina, Rondinella, Corvinone, Negrara
Messo in Bottiglia da Pasqua Vigneti e Cantina Spa, Verona
110,00

2018 Amarone Della Valpolicella Black Label  D.O.C.G.
Corvina, Rondinella, Negrara, Corvinone
Messo in Bottiglia da Pasqua Vigneti e Cantina Spa, Verona
150,00

2021 Valpolicella Black Label D.O.C.
Corvina, Rondinella, Negrara
Messo in Bottiglia Da Pasqua Vigneti E Cantina. Verona
90,00

SPERI, Viticoltori, San Pietro in Cariano, Verona.

Als Valpolicella over de hele wereld succes heeft behaald, is dit ook te danken aan bedrijven zoals die van Speri, die in de voorbije jaren een zeer hoge kwaliteitsstandaard heeft kunnen vaststellen en nooit is bezweken voor de verlokkingen van de markt, trouw gebleven aan de stijl van wijnen zoals in de wijngaarden, waar alleen de historische druiven worden geteeld op een pergola.

Het bedrijf Speri vinificeert alleen druiven uit eigen wijngaarden en heeft altijd alleen inheemse Valpolicella-wijnstokken Corvina, Corvinone, Rondinella Molinara, en andere inheemse variëteiten gekweekt. De familie Speri bezit 60 hectare wijngaarden in de meest geschikte gebieden van de Valpolicella Classico.

2016 Amarone Della Valpolicella Classico Speri Sant ‘ Urbano D.O.C.G.
Corvina Veronese 75 %, Rondinella 25 %, Molinara 5 %
Organic Wine – Vin Bio
150,00

2020 La Roverina Valpolicella Classico Superiore Speri D.O.C.
70% Corvina, 20 % Rondinella, 5 % Molinara, 5 % Oseleta
Organic Wine – Vin Bio
85,00

2020 Valpolicella Classico Superiore Speri Ripasso D.O.C.
70 % Corvina, Rondinella 20 %, Molinara and other indigenous Varieties 10 %
Organic Wine – Bio
110,00

2021 Valpolicella Classico Superiore Speri Sant’ Urbano D.O.C.
70 % Corvina, 20 % Rondinella, 10 % Molinara
Organic Wine – Bio
110,00

ALLEGRINI, Fumane.

is de voornaamste producent in de Valpolicella appellatie en één van de meest geprezen Italiaanse wijndomeinen in de wereld.

De familie heeft sinds de 16e eeuw een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Fumane, waarbij alle eer zeker gaat naar de innovatieve Giovanni Allegrini, die het enorme potentieel van zijn land ten volle benutte. Hij werd geïnspireerd om wijnen te produceren van druiven die alleen maar van heuvelachtige wijngaarden komen. De meer dan 100 ha wijngaarden zijn gelegen in de beste regio van de appellatie en zijn bovendien allemaal eigen wijngaarden.

2019 Valpolicella Corte Giara Ripasso D.O.C.
by Allegrini
Member of Fondazione Altagamma Italy
Corvina Veronese 70 %, Rondinella 30 %
110,00

2021 Valpolicella Corte Giara D.O.C.
by Allegrini
Member of Fondazione Altagamma Italy
Corvia Veronese 70 %, Rondinella 30 %
90,00

Allegrini's Amarone della Valpolicella La Groletta is born in vineyards located on the Venetian hills of Fumane, in the province of Verona.

It is made from Corvina Veronese and Rondinella grapes, harvested and selected only by hand in the second half of September. Fermentation takes place in stainless steel tanks at a controlled temperature of 8-22 ° C for a duration of approximately 22-24 days. Subsequently, the wine ages for 5 months in the same containers, in wood for 15 months and in the bottle for the following 6 months.

It is distinguished by an intense ruby red color. The nose opens with pleasing aromas of red fruits, enriched with spicy notes of pepper, cloves and tobacco. On the palate it is full and enveloping, with a balanced acidity and pleasantly soft tannins.

To understand what Amarone really represents: Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.

2018 Amarone Della Valpolicella Corte Giara La Groletta D.O.C.G.
by Allegrini
Member of Fondazione Altagamma Italy
70% Corvina,Veronese, 30 % Rondinella,
150,00

2015 Amarone Della Valpolicella Classico D.O.C.G.
by Allegrini
Member of Fondazione Altagamma Italy
Corvina Veronese 45 %, Corvinone 45 %, Rondinella 5 %, Oselata 5 %
175,00

Piemonte:  onmiskenbaar authentiek.

In het Noordwesten van Italie ten zuiden van Turijn ligt een van de meest bijzondere streken van Italie, Piemonte, dit schitterende glooiende landschap is waar de wereld beroemde Barolo en Barbaresco zich perfect thuis voelen.

Slow Food en Slow Wine, de wijnen bevinden zich in het heerlijke gezelschap van truffels, amandel, en hazelnootbomen, de lekkerste kazen en de mooiste pasta’s gemaakt volgens de slow food beweging die in dit gebied is ontstaan, het maakt Piemonte tot de culinaire hemel op aarde.


Nebbiolo: the Most Noble Red Grape from Piedmont

De waarschijnlijk beste blauwe druivenvariëteit van Italië wordt op 5000 hectare in de Piemonte en in het Lombardische Valtellina verbouwd.

Barolo en Barbaresco, net als nog een hele rij herkomst aanduidingen, danken hun veel gelaagde bouquet met tonen van theebladeren, rozen,  kruiden en teer aan deze kleine druif, net als hun krachtige tanninestructuur en hun enorme rijpingspotentieel.

De Nebbiolo heeft de allerbeste omstandigheden nodig, omdat hij anders niet rijp wordt. Zijn naam komt van Nebbia, Italiaans voor nevel, wat verwijst naar zijn late oogst,

PRINSI  AZIENDA  AGRICOLA, 3 Generazione Neive.

The Lequio Family owns the Prinsi Winery, located in Neive – Piedmont, locally known as Langa (in the Barbaresco growing area).
The family has been running the business for three generations; Daniele’s grandfather Ottavio started bottling his own grapes at the end of the 1940s..
The goal is to create wines to remember. The winery estate spreads over 25 hectares.The majority of the vineyards are dedicated to Nebbiolo for Barbaresco DOCG wines.They cover four very important “first growth” areas inside the municipality of Neive; these are areas where the soil texture and the prime location allow to grow top quality grapes.They are: Gaia Principe, Gallina, Fausoni,  Basarin.

2017 Barbaresco
Prinsi 3 Generationi
100 % Nebbiolo
Azienda Agricola
Barbaresco Denominazione di Origine Controllata e Garantita
Gaia Principe
150,00

James Suckling 93 pts

Hazelnuts and cedar are the predominating force here with dried red cherries and plums taking a supporting roie. This isn’t solely about richness, though as some solid acidity carves out a pointed construction of angular, powerful tannins and vertical acidity.

2019 Barolo
Giacomo Grimaldi
100 % Nebbiolo
Feruccio Grimaldi
Barolo Denominazione di Origine Controllata e Garantita
Albeisa
150,00

2018 Nebbiolo d' Alba
Vigna Valmaggiore
Giacomo Grimaldi
100 % Nebbiolo
Denominazione Di Orgine Controllata
Imbottigliato All' Origine Da Ferruccio Grimaldi, Barolo
110,00

Barbera d'Alba

Barbera is the wine of the working people in the region that it grows. It's less “respected” than Nebbiolo. Unlike many of the other red grapes in the Piedmont, Barbera has a relatively long hang time on the vine and that imparts a lot of rich, dense flavors to the wine.
On the steep slopes surrounding the town of Alba within the Piemonte region, ensconced in a scenery dictated by vines, Barbera fruits share soil with the
in a scenery dictated by vines, Barbera fruits share soil with the noble Nebbiolo and the often overlooked Dolcetto.

The area’s roots and its The area’s roots and its status as an important place for Barbera can be traced back to official leasing documents from the 13th century. Today, Barbera’s keen adaptability to various styles allow it to hold a central place in the Piemonte’s vineyards.

The favored style in the Alba DOC tends to be bolder, deeper, and stronger in structure, something attributed to the area vineyards’ high elevation. Its high acids and powerful tannins make these wines highly age worthy, probably more so than the generic style of Piemontese red. Its aromatic profile follows the typical construct of the varietal, with dark fruits that evolve into balsamic notes, but less exuberantly than what’s usually perceived  Asti or Montferatto. The canvas shows light spices, and in the best iterations, an evolution towards a licorice character

2022 Barbera d' Alba
Pistin
Giacomo Grimaldi
100 % Barbera
Denominazione Di Origine Controlata
Imbottiglia All' Origine Da Ferruccio Grimaldi, Barolo
90,00

2020 Barbera d’Alba Superiore
Much
100 % Barbera
Prinsi Agricola 3 Generationi
100,00

Ghemme:

The Ghemme are hand tended and harvested. We cut away bunches so as to concentrate flavours and covers only some 150 acres of beautiful hillside vineyards in the foothills of the Alps.The clay – rich soil is of fluvio – glacial origin, or Nebbiolo vines aromas in those that remain.The wine ages for many years in French oak and at least 6 months in bottle.

2015 Torraccia del Piantavigna
Societa Agricola Torraccia del Piantavigna srl Ghemme
90 % Nebbiolo, 10 % Vespolina
Dulce est Desipere in Loco
Ghemme Denominzione di Origine Controllata e Garantita
Non Filtrato – Unfiltered
Estate bottled by Societa Agricola Torraccia del Piantavigna srl, Ghemme

Een unieke wijn die door de eeuwen heen bekend staat om zijn rijkdom en volheid. Gemaakt van 90% Nebbiolo en 10% Vespolina, minimaal drie jaar gerijpt op Frans eiken en nog minstens zes maanden op fles. Delicaat van smaak met zachte tannine, viooltjes en zoethout. Heerlijk bij rood vlees, wild, gestoofd rundvlees en gekruide kazen.
135,00

Toscane

Colli Aretini

Every wine is a reflection of a place. It is begotten by the soil and the air as well as man. It gives enduring fame to the life of the place and its rhythm. These words are as close as you can get to the spirit of biodynamic agriculture and the path undertaken by the Lo Franco family, for over 40 years, with Fattoria La Vialla, their family-run farm and wine estate.

A long, difficult process of conservative restoration of ancient farmsteads, which were once independent,in Tuscany “Fattoria” means a farm, wine and olive estate, has brought back to life vineyards that are often found on inaccessible ground but have great potential..

2019  Casa Comforta Chianti Superiore D.O.G.
+ 10 years
Sangiovese, Canaiola, Merlot
Organic Biodynamic Wine / Bio Vegan / Demeter

Robijnrood, granaatkleurig. Een heerlijk boeket, iets hout, confiture van rood fruit, mineralen, munt, viooltjes droogheid, warm, zacht, elegant, sappig en robuust en in harmonie.
85,00

2021 Sangiovese I.G.T.
+ 10 years
100 % Sangiovese
Vino Biologico Organico / Bio Vegan

Robijn rood en paarsachtige nuances in de kleur. Aardse geur met viooltjes, frambozen, bessen en aardbeien. Vol, rijk, warm en met lichte tanninen en heel sappig met een lange afdronk.   
75,00  

2016 Barriciccato Non Filtrato
+ 10 years
80 % Sangiovese, 20 % Cabernet Sauvignon
Vino Rosso da Tavola
Vino Biologico Organico / Bio Vegan

10 maanden lagering op barriques. Intens robijnrood, een komplex boeketmet geuren van zwart fruit en aardse noten die zich voortreffelijk aansluiten bij de kruidige tonen van peper, vanille en iets chocolade.  
85,00

2020 Torbolone
+ 10 years
70 % Sangiovese, 20 % Cabernet Sauvignon, 10 % Merlot
SUPER TOSCAAN
Vino Rosso Da Tavola
Vino Biologico Organico / Bio Vegan

Deze wijn die een symbool is van en voor La Vialla, het idee voor deze wijn is jaren geleden bedacht, gewenst en koppig gerealiseerd door Pierro Lo Franco
de vader van Gianni, Antonio en Bandino een Super Toscaan die niet is “gebonden” aan regels. Een robijnrode wijn, krachtig, vol body maar in evenwicht tussen de frisse en tanninische Sangiovese, de elegante Cabernet Sauvignon en de zachte Merlot.

In de geur van een sprankje bloemen en viooltjes van de Sangiovese de tonen van zwarte peper en paprika van de Cabernet Sauvignon naar de bramen van de Merlot en iets van drop in de afdronk. Overdadige, evenwichtige wijnsmaak met lichte tanninen.
75,00

CASAL  DURO

2023  At the Mundus Vini Biofach : Best Organic Winery International.

Deze boerderij leunt op een enorme rots van mergelsteen en is 437 meter boven zeeniveau gelegen met uitzicht op de vallei van de rivier de Arno. Casal Duro betekent “het harde huis”. Hier wordt slechts één wijn gemaakt en dan alleen in uitzonderlijk goede wijnjaren. Casal Duro krijgt 18 maanden rijping
in grote houten vaten en dan meer dan 6 maanden in de fles.

Casal Duro, a virtuoso that has no difficulty competing with the best Super Toscans, comes from a sunny spur of rock, on which a farmstead and its land
are perched. The fortunate combination of terroir (which is what decides a wine’s  “character”) garpe varieties of proven character, exposure. Time has , ventilation, microclimate, low humidity, gentle work processes in the vineard and everything that follows (the harvest, pressing, maceration and ageing)
have given rise to La Viallas’s first “cru”. “Cru” because its grapes, Sangiovese, Cabernet Sauvignon and Merlot, come from the vineards that surround
the Farmstead of the same name.

The grapes for Casal Duro were harvested for the first time in 2008 and after a lot of work and patience in the winery, in 2011 La Vialla’s three Oenologists,
Marco Cervellera, Umberto Trombelli and Giorgio Marone, finally uncorked the first bottle of the Viallino Super Tuscan with satisfaction.

2014 Casal Duro Rosso di Toscane I.G.T. Non Filtrato
+ 20 years
60 % Sangiovese, 25 % Cabernet Sauvignon, 15 % Merlot
Vino Biologico Organico / Bio Vegan                           
SUPER  TOSCAAN
165,00

2016 Casal Duro Rosso di Toscane I.G.T. Non Filtrato
+ 20 years
60 % Sangiovese, 25 % Cabernet Sauvignon, 15 % Merlot
Vino Biologico Organico / Bio Vegan                           
SUPER  TOSCAAN
150,00
                                                              
Intens robijnrood van kleur met paarsachtige schitteringen. In  geur en smaak aroma’s van braam, kers, rode bes en pruim, bloemen, vanille, pijptabak, pure
chocolade en zwarte peper. Krachtige smaak, vlezig en met een lange elegante afdronk.

2012 Casal Duro Rosso di Toscane I.G.T. Non Filtrato
+ 20 years
60 % Sangiovese, 25 % Cabernet Sauvignon, 15 % Merlot
Vino Biologico Organico / Bio Vegan
SUPER TOSCAAN
175,00

The Longer the Wait the Greater the Reward
Eleven years ago, in a corner of the cellar, we set aside a “handful” of bottles from a special Casal Dura vintage, 2012 somewhat of a rarity. Time has continued its precious work.

The Viallini left some of the bottles in the cellar for another 10 years and 5 months.

The 3 varieties – vinified and aged separately , were also entrusted, as always to different types of “wood” (the barriques) in which they remained for at
least 18 months assembled into a single blend, the wine spent about 3 months in cement vats in order to combine perfectly and once bottled it rested in the cellar for one more years.

PODORE LA CASOTTA
13e eeuw en gelegen op een hoogte van 493 meter.

Dit is het verhaal van oude stenen en wijnstokken. De oude stenen zijn die van een verlaten en vervallen landhuis, de wijnstokken zijn de oude Chianti rassen die kenmerkend zijn voor deze streek: Sangiovese, Colorino, Malvasia Nera, Aleatico, Pugnitello.

De stekken van de wijnstokken zijn met een koppige inspanning in het jaar 2000 geplant rondom het landhuis, en in 2002 begonnen de restauratie werkzaamheden aan het landhuis.
.
Volhardend en met vooruitziende blik wordt alles rond het landhuis opnieuw tot leven gebracht, de aarde, de lappen grond, de wijnstokken en hun druiven.

Uit de wijngaarden wordt na al die tijd een buitengewone wijn geperst, die de naam krijgt van het landhuis waar hij is opgegroeid: Podore la Casotta = Landhuis La Casotta.

De Viallini hebben dag in dag uit gewerkt in de wijngaard en in de wijnkelder voor dit speciale nectar en zoals een oude spreuk al zegt: “hoe langer het wachten, hoe groter de beloning”.

Deze wijn is geweven van oude druivenrassen en in evenwicht met de traditie van de druivensoorten die altijd al hier aanwezig waren in deze wijngaarden van Chianti, waar vroeger de wijnrassen door elkaar groeiden om een heel andere wijn te verkrijgen.

De micro vinificaties van de verschillende wijnstokken lieten blijken dat elke wijnstok naast interessante en positieve kenmerken ook negatieve kenmerken had: de Aleatico druiven zijn geschikt om te drogen, maar zwaar wanneer ze puur worden gebruikt, de Malvasia Nera druiven geven een intense bloemige geur, maar de struktuur ontbreekt, de druiven van de Colorino geven een mooie intense kleur, maar weinig body, en de Pugnitello geeft een kruidige geur,
body, een intense doch zachte tannine.

De blend van La Casotta is ontworpen om met wijsheid de positieve eigenschappen van de druivensoorten te mengen en de negatieve teniet te doen, wat hem uniek maakt: een moderne wijn van traditionele druiven.

Omdat deze heel oude druivenrassen niet meer passen in de heel strenge wetten voor de Chianti wijnen is het geen D.O.C.G wijn maar een I.G.T. wijn.

2014 Podore La Casotta  I.G.T. Rosso di Toscane
+ 20 years
30 % Prugnitella, 30 % Malvasia Nera dried grapes, 20 % Aleatico dried grapes, 10 % Colorino, 10 % Sangiovese dried grapes
Organic Biodynamic Wine / Bio Vegan                       
SUPER  TOSCAAN
             
De druivensoorten zijn apart van elkaar geoogst en gevinifieerd, de 3 mooiste, meest intacte en gezondste trossen Sangiovese, Malvasia Nera en Aleatico zijn tot in December te drogen gelegd en daarna vergist in de wijn die is verkregen van de Colorino en Pugnitello druiven.

De ontstane blend is na 15 dagen overgegoten in gedeeltelijk nieuwe barriques, gerijpt gedurende tenminste 18 maanden, gevolgd door een assemblage van 6 maanden in cementen tanks en 12 maanden flesrijping.
         
Omhullend, zowel vanwege de intense tannins als vanwege de geringe restsuikers, de aanhoudenheid duurt tientallen seconden en men krijgt de aangename gewaarwording de wijn te moeten kauwen in plaats van te drinken.
150,00
                                                                   
2016 Pinot Nero Casa Rossa
+ 15 years
Rosso di Toscane I.G.T.
100 % Pinot Nero
7086 Numbered Bottles
SUPER TOSCAAN
Organic Biodynamic / Bio Vegan / Demeter

De Pinot Nero van Casa Rossa leverde kleine, maar goed gevormde, rijpe trossen en mosten. Na de gisting en het oversteken werd de wijn op hout gerijpt 24 maanden, in tonneaux van 500 liter en in gebruikte barriques. Na de assemblage vanuit de verschillende houten vaten verfijnt de Pinot Nero nog 24
maanden in eikenhouten vaten en 6 maanden in de fles.

In het midden van het glas geconcentreerd robijnrood dat aan de kanten vervaagt in een schitterende amarante cirkel.Vol, goed gerijpt fruit opent uitnodigend naar donkere tonen van kleine bosvruchten, om dan snel over te gaan naar kruidige vleugjes van peper en kruidnagel en daarna tabak,
om af te sluiten met een einde van delicate vleugjes verfijnd hout.
135,00        
                                                                                                                                     
2018 Cortona Syrah Riserva D.O.C.
+ 10 years
100 % Pinot Nero
Vino Biologico Organico / Bio Vegan
48 Months Maturation in Barriques

De Pinot Nero druiven van La Vialla zijn anders dan de gebruikelijke Pinot Nero uit het Noorden de druiven groeien hier op de helling bij landhuis Casal Duro op het perceel Casa Rossa met steenachtige, donkere grond, rijk aan minerale zouten, vooral mangaan en ijzer een terroir dat een uitstekende smaak in het glas geeft.

Door de bijzondere ligging van de wijngaard geven de druiven een geconcentreerd wijn die warm smaakt en ook niet wordt gefilterd. Granaatrood van kleuren wordt met de jaren donkerder, terwijl de zware deeltjes van het niet filtreren zich op de bodem van de fles hebben vastgezet.

Bosbessen, zwarte bessen, kersen, kruidigheid, zwarte peper, theebladeren, tanninen, en harmonieus hout.
135,00

Carmignano  

AZIENDA  AGRICOLA  PIAGGIA

Naast de topwijn Carmignano Piaggia Riserva D.O.C.G. wordt sinds 1999 Carmignano Il Sasso eveneens een ongekend mooie wijn gemaakt met gebruik van de Merlot druif. Door het gebruik van de Merlotdruif verliest de wijn het recht op de status Carmignano D.O.C.G. en wordt als I.G.T. wijn aangeboden.

Il Sasso = de steen, rots en heeft betrekking op een perceel grond met veel stenen in de bodem, gelegen nabij het gehucht S. Christina a Mezzana.

2001 Carmignano Il Sasso I.G.T.  
70 % Sangiovese, 20 % Cabernet Sauvignon, 10 % Merlot   
Azienda Agricola Piaggia, Mauro Vannucci                                                         
SUPER  TOSCAAN

The Longer the Wait the Greater the Reward
Ondergaat 12 maanden rijping in Franse barriques. De opbrengst was 15000 flessen. Robijnrood van kleur. Het boeket is heel intens met aroma’s  van rijp fruit, confiture, specerijen iets zwoels, warm en met zachte tannines.
175,00

Montecucco

De wijngaarden van de D.O.C. Toscane Montecucco genieten van een heel goed klimaat en liggen tussen de Thyrreense zee, hemelsbreed een paar kilometer verwijdert en de uitlopers van de Monte Amiata, de gedoofde vulkaan in Toscane en ten zuiden van het gebied waar de beroemde Brunello di Montalcino en het gebied waar de Morellino di Scansano vandaan komt.
                                                                          
2016 Leccio Moro Montecucco Rosso D.O.C.
+ 10 years
90 % Sangiovese Grosso, 10 % Merlot
Vino Biologico Organico / Certificato Biologico

90 % van de wijnstokken van de wijngaard van La Vialla bestaat uit Sangiovese Grosso, dezelfde druiven die worden gebruikt voor de Brunello di Montalcino.
De grond bevat geen kalk, is heel rijk aan zandsteen en vulkanische grond met een hoog percentage magnesium en ijzer. Verfijning: 12 maanden, gedeeltelijk in tonneaux = grote houten vaten en gedeeltelijk in barriques = kleine houten vaten.

Robijnrood van kleur met paarse schakeringen die met het ouderen overgaat in granaatrood. In geur en smaak viooltjes, rode bessen, rijk, explosief, pijptabak, drop, amarenen kersenjam en zoete tanninen.
85,00

2016 L’ Abbandonato Montecucco Sangiovese Riserva D.O.C.G.
+ 20 years
100 % Sangiovese Grosso
Vino Biologico Organico  / Bio Vegan

De Sangiovese Grosso druiven worden ook gebruikt voor de Brunello di Montalcino. Slechts 10 % van de druiven werd geoogst alleen op deze wijze kon de hoge kwaliteit van deze “L” Abbandonato worden gegarandeerd. De L ‘Abbandonato krijgt een eerste rijping gedurende 12 / 14 maanden in Slavonisch
eiken vaten, vervolgens 1 jaar in oude tonneaux van 500 liter en een rustperiode in de fles van 4 maanden. Robijnrood van kleur neigend naar granaat. In de geur tabak, vanille, hout en kruiden. Uitbundige intensiviteit, delikaat, elegant en zacht van smaak.
125,00

Bolgheri

Uit dit gebied komen enkele van de mooiste en meest kostbare wijnen van Italie: Sassicaia,  Ornellaia, Guado al Tasso, Masseto, Argentiera, Matarocchio, Guidalberto, Il Seggio, Le Difese.

Er is hier geen traditie van wijnbouw en de Sassicaia is door toeval ontstaan. Markies Mario Incisa della Rochetta was een liefhebber van wijnen uit de Bordeaux, tijdens de Tweede Wereldoorlog lag de aanvoer van deze wijn stil en Incisa besloot zelf Cabernet  Sauvignon aan te planten.

Het resultaat was een vrij grove wijn die alleen door de familie en gasten werd gedronken, maar verassend goed bleek te ouderen. Piero Antinori, een neef van Incisa zag er iets in en vanaf 1968 werd de wijn gemaakt onder de supervisie van Giacomo Tachis de oenoloog van Antinori en het vervolg is geschiedenis, de wijn maakte een zegetocht over de wijnwereld als eerste Super Toscaan.
                                                           
2016 Guidalberto I.G.T.
60 % Cabernet Sauvignon, 40 % Merlot                    
SUPER  TOSCAAN
Tenuta San Guido, Bolgheri,Toscane
175,00

2018 Il Seggio Bolgheri Rosso D.O.C.
Merlot 50 %, Cabernet Sauvignon 20%,
Cabernet Franc 10 %, Petit Verdot 10 %
SUPER  TOSCAAN
Marilisa Allegrini
Allegrini & Leonardo Lo Cascio
Member of Fondazione Altagamma Italy
Poggio al Tesoro, Bolgheri
135,00

2016 Le Difese I.G.T.  
70 % Cabernet Sauvignon, 30 % Sangiovese                           
SUPER  TOSCAAN
Tenuta San Guido, Bolgheri,Toscane
135,00

Montalcino

Brunello: Unlimited Longevity:

Ten zuiden van Sienna en ten westen van Pienza bevindt zich in het adembenemende Natuurpark Val d’Orcia een klassiek sprookjesachtig heuveldorp; Montalcino. Maar wat Montalcino wereldwijd beroemd maakt, is de productie van de kostbare Brunello rode wijn.

Montalcino was al bekend om zijn fijne rode wijnen in de 15e eeuw. De kostbare formule van de fantastische Brunello werd in 1888 ontdekt door Ferruccio Biondi Santi, die voor het eerst het idee had de druiven die gebruikt worden in de traditionele Chianti recept, zoals de wijnen Canaiolo en Colorino, achterwegen te laten en alleen de Sangiovese, een uit Toscane afkomstige blauwe druivensoort, te gebruiken. Net als de Barolo, Barbaresco en Amarone behoort Brunello di Montalcino tot de mooiste wijnen van Italië.

De wijn is complex met sterke tannines, deze worden jaar na jaar zachter in smaak. Ondanks het kleine productiegebied bestaat er veel diversiteit onder de dik 200 Brunello wijn producenten. De smaken die in Brunello wijn herkend kunnen worden zijn die van kersen, pruimen, vanille, hout, tabak, kruiden en karamel. Brunello heeft de DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) kwalificering , de hoogste in Italië.

2017 Brunello di Montalcino Greppone Mazzi  D.O.C.G.
100 % Sangiovese
Tenute Ruffino Dal 1877 Bagno a Ripoli, Montalcino
175,00

2016 Brunello di Montalcino Barbi D.O.C.G.
100 % Sangiovese
Proprieta della Famiglia Colombini dal 1352
175,00

2017 Brunello di Montalcino Poggio Castagno D.O.C.G.
100 % Sangiovese
Proprieta della Piccini dal 1882 nelle proprie Cantine di Montalcino
175,00

Abruzzo

Dit domein, dat de naam draagt van een nobele familie uit Montepulciano, werd in 2009 overgenomen door de Belgische Virginie Saverys. Onder haar vleugels is Avignonesi in 10 jaar uitgegroeid tot het grootste biologisch georganiseerde wijndomein van Italië. Uit respect voor werknemers, consumenten en omgeving, heeft Virginie het gebruik van alle vormen van synthetische pesticiden die lucht, water en bodem vergiftigen, gebannen. Ook het gebruik van gisten, kleurstoffen en andere industriële toevoegingen zijn verboden.  

Avignonesi telt vandaag zo’n 175 ha wijngaarden, 100% biologisch en biodynamisch gecertificeerd. Alle wijnen zijn vegan en uitsluitend op basis van druiven uit eigen wijngaarden. Het visitekaartje van Avignonesi is de DOCG Vino Nobile di Montepulciano, sinds 2010 een 100% Sangiovese.

2016 Rosso di Montepulciano Biologico  D.O.C.
94 % Prugnitella, 6 % Syrah en Colorino
Avignonesi Biologico
135,00

Puglia

AZIENDA  VINICOLA  TORREVENTO

Torrevento is gelegen in het hart van het Nationaal Park van Alta Murgia, het meest ruige en wilde deel van de noordwestelijke Murgia.

In 1913 reisde de 16 jarige Francesco Liantonio op de “Hamburg”naar de Verenigde Staten op zoek naar geluk. Het was in 1923 dat hij terugkeerde naar Puglia, na een klein fortuin te hebben verdiend met een ijsfabriek en hier in Palo del Colle realiseert hij zijn droom de produktie van olijfolie en wijn.
In 1948 koopt de familie Liantonio een oud Benedictijner klooster met 57 hectare aan ommuurde wijngaarden in Torrevento aan de voet van het beroemde Castel del Monte.

Nero di Troia heeft niets van doen met de legendarische stad Troje in Griekenland maar stamt van de stad Troia in Foggia in Puglia.

Nero di Troia was tot de 2e helft van de vorige eeuw bekend met de naam Uva di Troia, maar wellicht door het succes van de Nero d’ Avola van Sicilie werd de naam Nero di Troia meer en meer gebruikt. Nero di Troia stamt uit Azie of Albanie en werd door de Grieken naar Puglia gebracht. Nero di Troia komt bijna alleen voor in Puglia en daar hoofdzakelijk in Bari, Barletta, Andria Tran, Lucera, Cerignola en Troia.

Lange tijd was er een neergang in het aantal hectare dat was beplant met deze druivensoort maar nu neemt de aanplant weer toe. Levert rijke, tanninerijke wijn van hoge kwaliteit op die lang mee gaat.

1993 THE REDISCOVERY OF THE NERO DI TROIA GRAPE

Torrevento was the first Apulian winery to present the Nero di Troia in purity with the 1993 Vigna Pedale Castel del Monte DOC wine, emblem of this great native vine. First Nero di Troia wine bottled in purity in the world, its name comes from the calcareous and rocky Pedale Vineyard, a district of 50 hectares in the shape of a pedal.

2019 Passione Reale I.G.T.
Nero di Troia & Primitivo
Legero  Appassimento
Torrevento
75,00

2015 Torrevento Vigne Pedale Castel del Monte
Rosso Riserva  
Nero di Troia D.O.C.G.  
85,00
                                                                                                         
Campania

FEUDI DI SAN GREGORIO

Feudi di San Gregorio today epitomises the oenological renaissance of southern Italy, promoting a wine culture for the rediscovery of Mediterrean flavors and to promote southern Italy grape varietas such as Aglianico, Fiano di Avellino and Greco di Tufo.
  
Since its early days Feudi di San Gregorio focused on the preservation of authentic top quality production and on the definition of an exclusive quality standard to meet the highest and most severe market requirments.

Irpinia, a historical region of the Campania Apennines, is a unique wine-growing area, where vineyards have always coexisted with fruit trees, woods, olive trees, aromatic herbs. An ancient hinterland of mountains, hills, plains, interspersed with waterways whose vineyards already find evidence in the texts of Pliny.

A wind regime that gives the region good rainfall and creates a microclimate that is varied and dense; the winters, although short, are rigid and snowy and the summers are mild and prolonged.

2019  FEUDO DI SAN GREGORIO RUBRATO AGLIANICO
Denominazione di Origine Controllata
100 % Aglianico
Member of Fondazione Altagamma
Imbottigliato all”Origine da Societa Agricola S.p.A.
Sorbo Serpico A.V.
85,00

2016 FEUDO DI SAN GREGORIO D.O.C.G.
100 % Aglianico
Member of Fondazione Altagamma
Imbottigliato all’ Origine da Societa Agricola S.p.A
Sorb Serpici A.V
125,00

Intens en helder robijnrood. De neus doet denken aan wild zwart fruit, zoethout en kreupelhout. In de mond is het evenwichtig met een afdronk die doet denken aan vers fruit en eindigt met een delicate balsamico noot.

Feudi di San Gregorio, opgericht in 1986 door twee Irpinische families, heeft zijn wortels in de stad Sorbo Serpico in de provincie Avellino.

De etiketten van de wijnen worden door diverse ontwerpers uit de hele wereld ontworpen.

Irpinia, een historische regio van de Campanische Apennijnen, is een uniek wijnbouw- en wijnproducerend gebied, waar wijngaarden altijd naast fruitbomen, bossen, olijfbomen en kruiden hebben bestaan: een ruig en toch zachtaardig gebied met een sterke en oprechte identiteit.

De ligging van het gebied veroorzaakt een systeem van winden dat de regio goede regenval geeft en een microklimaat creëert dat het onderscheidt van de andere Campania-gebieden: de vegetatie is gevarieerd en dicht; de korte winters zijn extreem koud en besneeuwd, terwijl de zomers zacht en lang zijn.
85,00

THE FEUDI STUDI WINES

Year after year we produce unique limited edition wines (about 2.000 bottles) that are not sold through traditional channels. For this walled small vineyards, terroir wines of 4 and 6 hectares from 70 years old single vineyards vines we chose an exclusive bottle, a reedition of the first Bordolesi bottle of the 17th century.

Feudistudi is a new research project by Feudi di San Gregorio in the most expressive vineyards of the local native varietals from the several Irpinian “Contrade”. Bottled in a Bordolesi 17th century replica bottle.

2016 FEUDI DI SAN GREGORIO FEUDI STUDI ROSAMILIA TAURASI D.O.C.G
100 % Aglianico
Member of Fondazione Altagamma Italy
Imbottigliato da Feudi di San Gregorio Societa Agricola S.P.A. Sorbo Serpico (AV) Italia
1.764 bottiglie
175,00

2015 FEUDI DI SAN GREGORIO FEUDI STUDI CANDRIANO TAURASI D.O.C.G.
100 % Aglianico
Member of Fondazione Altagamma Italy
Imbottigliato da Feudi Di San Gregorio Societa Agricola S.P.A.Sorbo Serpico (AV) Italia
2000 bottiglie
175,00

2016 FEUDI DI SAN GREGORIO FEUDI STUDI CANDRIANO TAURASI D.O.C.G.
100 % Aglianico
Member of Fondazione Altagamma Italy
Imbottligliato da Feudi di San Gregorio Soccieta Agricola S.P.A. Sorbo Serpico (AV) Italia
1846 bottiglie
175,00

Basilicata

De regio Basilicata is een regio waar veel landbouw gepleegd wordt. Het wordt niet voor niets de graanschuur van Italië genoemd. Daarnaast is er in de berggebieden veeteelt. Basilicata is nog niet echt door de toerist ontdekt.

Basilicata ligt in het zuiden van Italië, het grenst aan Campanië in het westen, Apulië in het oosten en aan Calabrië in het zuiden. Daarnaast heeft het een korte kuststrook aan de Tyrreense Zee en aan de Golf van Tarente aan de zuidoostkant. Verder herbergt deze regio 2 provincies te weten Potenza en Matera. Het heeft een oppervlakte van 9.992 km². Met een bevolking van ruim 578.000 mensen.

Basilicata heeft ongeveer 11.000 hectare beplant voor wijnbouw. men produceert 86.000 hectoliter wijn per jaar. Dit is verdeeld in 27% wit en 73% rood. De meest verbouwde druivenrassen in Basilicata zijn Aglianico, Malvasia en Moscato. Basilicata herbergt één bijzondere herkomstgebied:

Monte Vulture

Monte Vulture is een uitgedoofde vulkaan. En ligt in het noordoosten van Basilicata in de provincie Potenza, hier komt de wijn Aglianico del Vultura vandaan
Deze wijn is gemaakt van de Aglianico druif, die gedijt zeer goed op vulkanische bodem. Ondanks de mindere bekendheid behoort deze bijzondere wijn toch tot de beste wijnen van Italië. Aglianico del Vulture kan heel goed ouderen.

“The Barolo of the South”

Italy Segreta

1987 D’ Angelo Canneto I.G.T. Rosso della Basilicata
100 % Aglianico del Vulture
135,00

1988 D’ Angelo Canneto I.G.T. Rosso della Basilicata
100 % Aglianico del Vulture
125,00

1998 D’Angelo Canneto I.G.T Rosso della Basilicata.
100 % Aglianico del Vulture
110,00

1999 D’Angelo Canneto I.G.T. Rosso della Basilicata
100 % Aglianico del Vulture
100,00

2008 Donato D’Angelo Signature D.O.C. Rosso della Basilicata
100 % Aglianico del Vulture
110,00

2008 Donato D’Angelo Balconara I.G.T. Rosso della Basilicata
Single Vineyard
50 % Cabernet Sauvignon, 50 % Aglianico del Vulture
110,00

Frankrijk:

Rhone:

2006 Cote Roti
Appellation Cote Roti Controlee
Belle Demoiselle
Sol Granitique
Louis Cheze, Pangon
100 % Syrah
Price on demand

Margaux:

2004 Chateau Giscours Margaux
Grand Cru Classe  en 1855
Appellation Margaux Controlee
55 % Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot, 5 % Cabernet Franc, 5 % Petit Verdot
175,00

Haut Medoc:

2016  Chateau D’Hanteillan
Appellation Haut Medoc Controlee
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Cru Bourgois
Catherine Blasco
90,00

Cote de Nuits:

1973 Richebourg Grand Cru A.C.
       Price on demand                                  
1972 Romanee – Saint Vivant Grand Cru  A.C
       Price on demand         
1973 La Tache Grand Cru A.C.
      Price on demand                                       
1972 Le Montrachet Grand Cru A.C.
       Price on demand



                       

Terug naar de inhoud