Ga naar de inhoud

TeXels Lamsvlees

Menu Restaurant > Hoofdgerechten


TeXels lamsvlees


Op TeXel geboren
Op TeXel geweid
Op TeXel geslacht
In Het Kompas geserveerd


Voorgezouten

TeXels zilte weiden  lam

TeXel en schapen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het TeXels schapenras is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijke vleeskwaliteit van de lammeren en de wol van de schapen.

De zilte zeelucht en weiden zorgen er voor dat het vlees van de schapen en koeien een licht zilte smaak krijgt. Hoe verder in het seizoen, hoe meer de zilte invloed toeneemt in het vlees.

De ambachtelijke slagers Hans Zijm, Sander de Ridder en Job Heerschop  van Goënga's Slagerij hier in Den Hoorn slachten zowel het lams -, varkens-,  als het rundvlees voor Het Kompas.

De groentes komen via Supermarkt Minne Goenga grotendeels van Zorgboerderij Novalis
                                   


Lamskoteletten

52,50

Gesneden uit het mooiste deel van het lam, de zadel.    
                                                                                             
Lang en langzaam gegaard:

Lamsprocureur

48,50

Gestoofde uitgebeende , opgerolde hals - en nekstuk.


Lamspootjes

Lamspootjes zijn bovenpootjes gesneden uit de schouder en de bout.  


Lamspootjes

48,50

Gestoofd in lamsbouillon, hooi en kruiden uit duinen, kwelders en eigen kruidentuin.   
                                                                                                                               
Lamspootjes

48,50

In een seizoensgebonden bier gebraden..
                                                                  

Terug naar de inhoud