TeXels Lamsvlees
TeXels lamsvlees
Op TeXel geboren
Op TeXel geweid
Op TeXel geslacht
In Het Kompas geserveerd
Voorgezouten
TeXels zilte weiden lam
TeXel en schapen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het TeXels schapenras is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijke vleeskwaliteit van de lammeren en de wol van de schapen.
De zilte zeelucht en weiden zorgen er voor dat het vlees van de schapen en koeien een licht zilte smaak krijgt. Hoe verder in het seizoen, hoe meer de zilte invloed toeneemt in het vlees.
De ambachtelijke slagers Hans Zijm, Sander de Ridder en Job Heerschop van Goënga's Slagerij hier in Den Hoorn slachten zowel het lams -, varkens-, als het rundvlees voor Het Kompas.
De groentes komen via Supermarkt Minne Goenga grotendeels van Zorgboerderij Novalis
Lamsprocureur
Gestoofde uitgebeende , opgerolde hals - en nekstuk.
Lamspootjes
Lamspootjes zijn bovenpootjes gesneden uit de schouder en de bout.
Lamspootjes
Gestoofd in lamsbouillon, hooi en kruiden uit duinen, kwelders en eigen kruidentuin.
Lamspootjes
In een seizoensgebonden bier gebraden..