Ga naar de inhoud

Texels Lamsvlees

Menu Restaurant > Hoofdgerechten

TeXels lamsvlees

Op TeXel geboren
Op TeXel geweid
Op TeXel geslacht
In Het Kompas geserveerd


Voorgezouten


TeXels zoute weiden  lam

TeXel en schapen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het TeXels schapenras is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijke vleeskwaliteit van de lammeren en de wol van de schapen.

De zilte zeelucht en weiden zorgen er voor dat het vlees van de schapen en koeien een licht zilte smaak krijgt. Hoe verder in het seizoen, hoe meer de zilte invloed toeneemt in het vlees.

De ambachtelijke slagers Hans Zijm, Sander de Ridder en Job Heerschop  van Go├źnga's Slagerij hier in Den Hoorn slachten zowel het lams -, varkens-,  als het rundvlees voor Het Kompas.

De groentes komen via Supermarkt Minne Goenga grotendeels van Zorgboerderij Novalis



Lamsmuisjes in  kruidenjus

41,50


Gesneden uit de bout, zonder vet en zonder been.

Zo genoemd omdat het de vorm heeft van de muis van de hand.

Oorspronkelijk een manier van uitsnijden in Frankrijk, daar wordt het la souris genoemd.      
                             


Lamskoteletten

45,00

Gesneden uit het mooiste deel van het lam, de zadel.                                                                                                          


Lamsprocureur

45,00

Gestoofde uitgebeende , opgerolde hals - en nekstuk.


Lamspootjes



Lamspootjes zijn bovenpootjes gesneden uit de schouder en de bout.  


Lamspootjes

45,00

Gestoofd in lamsbouillon, hooi en kruiden uit duinen, kwelders en eigen kruidentuin.   
                                                                                                                               

Lamspootjes

45,00

In een seizoensgebonden bier gebraden, afhankelijk van het jaargetijde.
                                                                  

Terug naar de inhoud