Bier / Witte Wijnen
Wijnkaart
BRAND UP PREMIUM FRIS PILSENER - ITALIAANSE WIJN
Brand Urtyp Premium fris Pilsener
Wellicht het smakelijkste en meest kostbare pils in Nederland, gebrouwen in Wylre, Limburg, het was het eerste speciaal bier in Nederland geintroduceerd op 1 Mei 1952 door Guus Brand de toen eigenaar van de brouwerij en op TeXel alleen hier van de tap verkrijgbaar aan de bar en voor het begin van uw diner als aperitief aan tafel.
Van de tap 0.2 l = 5,00
As one of TeXel's Smallest Restaurants with only Six set Tables for Dinner and one Shift an Evening,
Booking a Table in Advance means and is possible with at least using a 2 Course Dinner per person with a Starter per person and a Main Course per person
Als èèn van TeXels kleinste restaurants met slechts 6 gedekte tafels om te dineren en èèn zitting per avond betekent het reserveren van een tafel en is mogelijk met tenminste gebruik van een 2 gangen diner per persoon, met een voorgerecht per persoon en een hoofdgerecht per persoon
En u kunt kiezen en genieten van een fles van èèn van onze uitstekende Italiaanse- o.a. Rauw- “Slow”-,Organische-, Bio Vegansiche- Bio Dynamische - Demeter- wijnen of kiezen voor de Schulp fruit- en groente sappen om uw diner te begeleiden
De geopende fles met wijn kunt u mee naar huis nemen
WIJNKAART
BRUISENDE WITTE WIJNEN:
Sprankelend Italiaans
Prosecco Vino Spumante Brut ‘Íl Vino dei Poeti’ per flesje 2oo ml 12,50
The grapes for Fattoria La Vialla’s "Metodo Classico" wines (the Italian Méthode Traditionnelle) come from the Oltrepò Pavese area, where we grow Pinot Nero, the undisputed king of that land, excellent home of sparkling wines and bubbly. The Méthode Traditionnelle is the most important and arduous method for making sparkling wine, but it gives exceptional results. It is characterised by extremely slow refermentation in the bottle and lengthy maturing of the wine in contact with the yeasts. It’s the method used to make the world’s most famous champagnes. La Vialla’s “Metodo Classico” wines are guaranteed organic, they are Extra Brut with very fine perlage, = Millesimati and have to accompany aperitifs or even an entire menu.
2017 Cuvee N 1 Metodo Classico Millisimato Extra Brut D.O.C.G.
100 % Pinot Nero
Blanc de Noirs
Vino Biologico Organico / Bio Vegan
Aged for Minimum 49 Months in the Bottle resting on its Lees
Ageing Potential: 7 years
90,00
STILLE WITTE WIJNEN:
Toscane
2020 Pievina di Spedale Bianco di Toscane I.G.T.
Indicazione Geografica Tipica
Chardonnay, Sauvignon Blanc, Vionier, Traminer
Vino Biologico Organico / Bio Vegan / Demeter
Ageing Potential: 10 years
85,00
Le Marche:
2021 Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superior D.O.C.G.
100 % Verdicchio
Ageing Potential: 2 years
Vino Biologico Organico / Bio Vegan
67,50