Go to content

Main menu:

Colli Aretini

Wijnkaart > Rode Wijnen Italië > TOSCANE

ITALIE

Toscane

 
Colli Aretini

FATTORIA  LA  VIALLA Agricola Semplica Castelnuove Subbiano, Via Meliciano 26, Castiglion Fibocchi.

ORGANIC  BIODYNAMIC  WINE  /  BIO  VEGAN
Wijn afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw.
 
PODERE  “ LA  CASOTTA “
 
Dit is het verhaal van oude stenen en oude wijnstokken, de oude stenen zijn die van een verlaten en vervallen landhuis La Casotta, de wijnstokken zijn de oude Chianti rassen.
 
De wijnstokken zijn geplant in 2002 en de restauratie van het landhuis begon in 2002.
Met de oogst van 2013 is voor deze wijngaarden het moment aangebroken om te genieten van deze bijzondere wijn van deze oude druivenrassen.
 
Omdat deze heel oude druivenrassen niet meer passen in de heel strenge wetten voor de Chianti wijnen is het geen D.O.C.G wijn maar een I.G.T. wijn.

2 0 1 3  PODORE  “ LA  CASOTTA “  14 %   I.  G.  T.  ROSSO  DI  TOSCANE
 
             Fattoria La Vialla di Gianni, Antonio e Bandino Lo Franco,
 
             Agricola Semplica castelnuove Subbiano, Via Meliciano 26, Castiglion Fibocchi.
 
 
             Gemaakt van 30 % Pugnitello, 30 % Malvasia Nera, 20 % Aleatico, 10 % Colorino
 
             en 10 % Sangiovese.
 
 
            De druivensoorten zijn apart van elkaar geoogst en gevinifieerd, de 3 mooiste, meest
 
            intacte en gezondste trossen Sangiovese, Malvasia Nera en Aleatico zijn tot in Dec –
 
            cember te drogen gelegd en daarna vergist in de wijn die is verkregen van de Colorino
 
            en Pugnitello druiven.
 
 
            De ontstane blend is na 15 dagen  overgegoten in gedeeltelijk nieuwe barriques, ge –
 
            rijpt gedurende tenminste 18 maanden, gevolgd door een assemblage van 6 maan -
 
            den in cementen tanks en 12 maanden flesrijping..
 
 
            Batch 012 /  Bottled 21 – 04 – 2016
 
 
            Omhullend, zowel vanwege de intense tannins als vanwege de geringe restsuikers,
 
            de aanhoudenheid duurt tientallen seconden en men krijgt de aangename gewaar-
 

            wording de wijn te moeten kauwen in plaats van te drinken.
Back to content | Back to main menu