Lorem Ipsum
Dolor sit amet, 12
12345 Consectetur
(Adipiscing)

+00 012 345 678
+00 012 345 678 (fax)

example@example.com
Go to content

Main menu:

Wijnkaart > Rode Wijnen Italië

ITALIE

Apulië heeft de dichtste concentratie aan wijnstokken ter wereld. De roestbruine aarde van de laagvlaktes en plateaus zijn als het ware geschapen voor natuurlijke overvloed.

De heuvelrug die loopt van Taranto aan de Ionische zee naar Brindisi aan de Adriatische zee, is de natuurlijke scheiding tussen duidelijk verschillende produktiestijlen.

Op de kalkgronden rond Taranto ligt de nadruk op de Primitivo, waarvan de originele en oudste naam Tribidrag is wat de Kroatische naam is voor deze druif uit centraal Dalmatie.

Ook de naam Zagarese werd wel gebruikt, vernoemd naar Zagreb in Kroatie.
De naam Primitivo werd in Puglia voor het eerst gebruikt in 1799.

Over de Zinfandel is veel gespeculeerd waar hij vandaan is gekomen, lang werd Auguston Harasthy, een Hongaarse immigrant die meer dan 300 verschillende druivenstokken uit Europa meenam naar de Verenigde Staten, dat was in 1850, naderhand is na D N A onderzoek gebleken dat al in 1820 een naamloze druivenstok uit de Schönbrunn Imperial Collection, waar alle druivensoorten uit het toenmalige Oostenrijkse Keizerrijk een plaats hadden gevonden de Zinfandel was, indentiek aan de Primitivo en de kruising tussen de ribdrag en Plavac Mali in Kroatie.

Boven Bari vinden we op kleine schaal de Uvo di Troia.

Het machtige achthoekige middeleeuwse fort van de Hohenstaufens ligt 50 kilometer ten westen van Bari in de buurt van Minervino Murge.

De meest vooraanstaande D.O.C. van Apulië geldt voor voortreffelijke rode wijnen en een beroemde rosato.

CANTINA  SOCIALE  COOPERITIVA
,  Copertino

In 1935 besloot een groep wijnboeren de vinificatie gezamenlijk ter hand te nemen, teneinde de kwaliteit van de Copertino te verbeteren. Nu telt deze Cooperatie meer dan 500 leden en zijn vooral trots op hun Riserva die heel hoog staat aangeschreven in de Gambero Rosso en ook Slow Food Weine schrijft heel positief over deze Cooperatie en specifiek deze Cooperitiva Riserva.2007   COPERTINO  ROSSO  RISERVA
 13 %
Denominazione di origine Controllata
Imbottigliato all' Origine da:
Cantina Sociale Cooperativa di Copertino
Societa Cooperativa Agricola, Copertino

Gelagerde compositie van de druivensoorten Negro Amaro, wat zwarte bittere betekent en een donkere, krachtige iets ruwe, rustieke wijn geeft, Malvasia die staat voor elegantie, rijkheid, volheid en een delicate smaak en de Montepulciano die een wijn oplevert met in geur en smaak rijp zwart fruit, fruit en mineralen.  

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Donec commodo sapien et dapibus consequat.
Phasellus a sagittis massa. Suspendisse potenti.
Back to content | Back to main menu